Hvis foreningen har planer om et kommende byggeprojekt og skal i gang med at lede efter håndværkere til udførelse af arbejdet, skal I være opmærksom på muligheden for overpris blandt håndværkere. Byggebranchen oplever øget tralvhed og efterspørgslen på håndværkere er stor, da byggeaktiviteten er høj.

Her får I nogle tips til, hvordan I undgår overpris:

 1. Prisen bør ikke altid spille en rolle
  Når det kommer til prisen for at få lavet håndværkerarbejde skal I være opmærksom på at billigst nødvendigvis ikke er bedst. Vær derfor opmmærksom på, at prisen normalt også følger med kvaliteten.
 1. Høj eller lav timeløn, hvad er bedst?
  Når I skal have udført et håndværkermæssigt arbejde, skal I huske at sammenligne det fulde tilbud på arbejdet. I kan godt komme ud for den situation, at den ene håndværker har en lavere timeløn end en anden, men at vedkommende skal bruge længere tid på at fuldføre arbejdet. I sidste ende kan det være, at vedkommende ikke er den billigste benytte sig af.
 1. Indhent flere tilbud end et
  Det er en god ide, at I har styr på, hvad I helt præcist skal have lavet. Indhent dernæst tilbud fra 3 firmaer. Normalt vil det ene firma have en lav kostpris, det andet firma vil have en høj kostpris og det tredje firma vil prismæssigt ligge i mellem de to andre firmaer.
 2. Husk at sikre jer ordentligt
  Når I skal vælge det firma der skal stå for udførelsen af arbejdet, er det en god ide at sørge for, at firmaet er forsikret samt udarbejde en skiftelig aftale om pris, ydelser og deadlines for arbejdets udførelse. Dermed er I bedre sikret, hvis der skulle opstå uoverensstemmelser med håndværkerne.
 1. Gå på udkig efter en specialist
  Grundet de større byggeprojekter i København og bl.a. Aarhus har håndværkerne fået massere at lave, dette har medført at håndværkerne prioriterer de større byggeprojekter over de mindre opgaver, hvilket også afspejles i priserne. Find derfor et firma, der har specialiseret sig i småopgaver og er gearet til den slags – det vil oftes kunne ses på bundlinjen.

Hos Vopa har vi gode erfaringer med firmaer der udfører håndværkermæssigt arbejde.

Så Kontakt Vopa Ejendomsadministration uforpligtenede på 81 11 11 12 eller kontakt@vopa.dk og hør mere om hvilken løsning der er bedst for jeres forening.